ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ            ΙΣΤΟΡΙΑ Α΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΠΕΡΣΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ



ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΟΜΑΔΑ Α΄
1. Να αναζητήσετε πληροφορίες για την πρώτη εισβολή των Περσών στην Ελλάδα στη διεύθυνση http://1lyk-nafpakt.ait.sch.gr/joomla25/Joomla/images/pdf/14_ist_a3_1.pdf
και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις ( συμβουλευόμενοι το σχολικό ή ψηφιακό βιβλίο στην ενότητα Περσικοί Πόλεμοι) να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:
1.α. Ποιος ο χρόνος διεξαγωγής
β. Ποια τα πρόσωπα που πήραν μέρος εκατέρωθεν (αρχηγοί)
γ.Το αποτέλεσμα της έκβασης
2. Τις πληροφορίες να τις προσαρμόσετε σε έναν εννοιολογικό χάρτη byblle ush ή μέ το word.
3. Να αναζητήσετε στο google εικόνες και βασικές πληροφορίες που αφορούν στην επίδραση των περσικών πολέμων στην αρχαία τραγωδία. Να δημιουργήσετε ένα power point με τις εικόνες και τις βασικές πληροφορίες που βρήκατε.

ΟΜΑΔΑ Β
1. Να αναζητήσετε πληροφορίες για τη μάχη των Θερμοπυλών στη διεύθυνση
Να παρακολουθήσετε το βίντεο κάτω από τον τίτλο χάρτης. Με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις ( συμβουλευόμενοι το σχολικό ή ψηφιακό βιβλίο στην ενότητα “Περσικοί Πόλεμοι” ) σας ζητείται να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:
1.α. Ποιος ο χρόνος διεξαγωγής
β. Ποια τα πρόσωπα που πήραν μέρος εκατέρωθεν (αρχηγοί) γ.Το αποτέλεσμα της έκβασης
  • Τις πληροφορίες να τις προσαρμόσετε σε έναν εννοιολογικό χάρτη byblle ush ή μέ το word. 3. Να αναζητήσετε στο google εικόνες και βασικές πληροφορίες που αφορούν στα επιγράμματα που γράφτηκαν για τη μάχη αυτή καθώς και εικόνες αντ'ιστοιχου περιεχομένου. Να δημιουργήσετε ένα power point με τις εικόνες και τα επιγράμματα που βρήκατε.

Γ΄ ΟΜΑΔΑ
Να αναζητήσετε πληροφορίες για τη μάχη του Μαραθώνα στην Ελλάδα, στη διεύθυνση:
http://aesop.iep.edu.gr/node/15770/402 και
Αφού παρακολουθήσετε το διαδραστικό βίντεο του χάρτη και το βίντεο στο you tube για τη μάχη του Μαραθώνα, και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις,( συμβουλευόμενοι το σχολικό ή ψηφιακό βιβλίο στην ενότητα “Περσικοί Πόλεμοι”) να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:
1.α.Ο χρόνος διεξαγωγής της μάχης.
β.Ποια τα πρόσωπα που πήραν μέρος εκατέρωθεν (αρχηγοί)
γ.Το αποτέλεσμα της έκβασης
δ. Τα συναισθήματά σας από την παρακολούθηση.
  • Τις πληροφορίες να τις προσαρμόσετε σε έναν εννοιολογικό χάρτη byblle ush ή μέ το word. 2. Να αναζητήσετε στο google εικόνες που αφορούν την επίδραση των περσικών πολέμων στη γλυπτική.Να δημιουργήσετε ένα power point με τις εικόνες που βρήκατε.

Δ΄Ομαδα
1. Να αναζητήσετε πληροφορίες για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας στην Ελλάδα, στη διεύθυνση:https://www.youtube.com/watch?v=3T7bmYTk304 και http://aesop.iep.edu.gr/node/15770/4029
Αφού παρακολουθήσετε το διαδραστικό βίντεο του χάρτη και το βίντεο που αφορούν στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις, (συμβουλευόμενοι το σχολικό ή ψηφιακό βιβλίο στην ενότητα “Περσικοί Πόλεμοι”) να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:
  • 1.α. Ποιος ο χρόνος διεξαγωγής της ναυμαχίας.
β. Ποια τα πρόσωπα που πήραν μέρος εκατέρωθεν (αρχηγοί)
γ. Το αποτέλεσμα της έκβασης
δ. Ποια θεωρείτε οτι ήταν τα αίτια της έκβασης;
  • Τις πληροφορίες να τις προσαρμόσετε σε έναν εννοιολογικό χάρτη byblle ush ή μέ το word.
2. Να αναζητήσετε στο google εικόνες που αφορούν την επίδραση των περσικών πολέμων στη γλυπτική. Να δημιουργήσετε ένα power point με τις εικόνες που βρήκατε και τις βασικές πληροφορίες.

ΟΜΑΔΑ΄Ε
Να παρακολουθήσετε τη διεύθυνση αυτή
Αφού δείτε το βίντεο στο χάρτη για τη μάχη των Πλαταιών και τη ναυμαχία της Μυκάλης και με βάση τις ιστορικές σας γνώσεις, σας ζητείται να απαντήσετε στις εξής ερωτήσεις:
1.α. Ποιος ο χρόνος διεξαγωγής της μάχης.
β.Ποια τα πρόσωπα που πήραν μέρος εκατέρωθεν (αρχηγοί)
γ.Το αποτέλεσμα της έκβασης
δ. Πόσο σημαντική θεωρείτε τη νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών.
  • Τις πληροφορίες να τις προσαρμόσετε σε έναν εννοιολογικό χάρτη.
3.Να αναζητήσετε στο google εικόνες που αφορούν την επίδραση των περσικών πολέμων στη ζωγραφική και να δημιουργήσετε ένα power point ή αφίσα ηλεκτρονική με τις εικόνες και τις βασικές πληροφορίες που βρήκατε.

Σχόλια